De Ouderraad (OR)

Samen met leerkrachten zorgt de ouderraad (OR) ervoor dat uw kind een leuke schooltijd heeft. Leren is en blijft de basistaak van de school, maar ook activiteiten er omheen maken dat de basisschool voor u en uw kind een onvergetelijke tijd wordt. Dat is veel werk en daarom hebben wij ook uw hulp nodig!

Wie zijn wij

De OR bestaat uit – bij voorkeur – tenminste 8 ouders en twee leerkrachten. De OR komt 5-6 keer per jaar bij elkaar (20.00 – 21.00 uur op school) en bespreekt dan de activiteiten die op de planning staan en evalueren de activiteiten die hebben plaatsgevonden. Ieder jaar maken we de begroting op basis van de ouderbijdrage, die onze penningmeester zorgvuldig in de gaten houdt.

De ouderbijdrage staat voor een bijdrage per leerling voor alle activiteiten die de school in samenwerking met de OR elk schooljaar organiseert voor alle leerlingen. Deze ouderbijdrage wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Van die ouderbijdrage worden, onder andere, de volgende activiteiten voor de leerlingen bekostigd:

Aan het eind van elk schooljaar legt de OR verantwoording af over de besteding van de ouderlijke bijdrage en stelt de ouderbijdrage vast voor het volgende schooljaar.

Help je mee?

Wil je ook iets betekenen voor de kinderen en school en bijdragen aan het schoolplezier, kom erbij en versterk het OR-team. Je hulp is hard nodig en wordt zeer gewaardeerd. Stuur een mailtje naar or@dekameleondriel.nl.

De Ouderraad bestaat momenteel uit de volgende leden:

Ronnie Koster

Voorzitter OR

Ik ben Ronnie Koster, getrouwd met Tamara. We wonen in een dijkwoning aan de Rijnstraat in Driel. Samen zijn we trotse ouders van Tim (november 2009) en Bella (december 2013), en baasjes van onze zwarte labrador Buddy (juni 2008). Momenteel werk ik als projectmanager bij Rijkswaterstaat. Naast mijn gezin en werk vind ik veel dingen leuk om te doen. Als ik tijd heb ga ik fitnessen of heel soms tennissen. Daarnaast ben ik actief bij tennisvereniging de Stuw en Stichting Speelweek Driel. Sinds september 2018 ben ik voorzitter van de ouderraad van De Kameleon. De OR bestaat uit een gezellig team betrokken ouders. Het is superleuk om met elkaar activiteiten voor de kinderen te organiseren.

Martijn Stappers

Penningmeester OR

Ik ben Martijn Stappers, getrouwd met Tessa en samen met mijn twee dochters Lotte en Anne woon ik sinds 2016 in de kern van het leuke dorp Driel. Ik kom uit Arnhem waar ik in het Centrum en Spijkerkwartier werkzaam ben als manager leefomgeving. Daarnaast heb ik een klein bedrijfje gericht op lokaal gebrouwen bier. Sinds 2017 ben ik penningmeester van de OR.

Als ik tijd over heb bevind ik me het liefst in de bossen en heuvels om te trailen (hardlopen onverhard) en pak ik soms de wielrenner voor een flinke tocht. Ik ben ooit kok geweest en koken is nu mijn grootste hobby het liefst op een vuurtje. Ik brouw ook bier en heb de ambitie om een speciaal Driels biertje te brouwen.

Erik Bakker

Secretaris OR

Hallo, Mijn naam is Erik Bakker. Ik ben getrouwd met Hanneke en de vader van Merijn, Hugo en Imke. Wij wonen sinds 2016 in de Schuitengraaf. Daarvoor woonde we in Driel. Toen Merijn naar school mocht, hebben we voor deze school gekozen. De Kameleon is een super fijne school. De leerkrachten zijn erg betrokken en er heerst een fijne sfeer. Dat spreekt mij aan. Het is gezellig om samen met het team van de OR leuke dingen voor de kinderen te organiseren. Dit is het eerste jaar dat ik bij de OR zit. In mijn vrije tijd beweeg ik graag door lekker te fietsen, hardlopen of te wandelen met de kinderen.

Esther de Weijer

Ik ben Esther de Weijer, moeder van Elin van de Kamp. Toen de vraag kwam of ik bij de OR wilde aansluiten hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik vind het erg leuk om op deze manier betrokken te zijn bij de school. Samen met de andere OR-leden en leerkrachten hebben we ontzettend veel plezier om activiteiten en feestjes te organiseren. Hierdoor geven we de kinderen een nog leukere basisschooltijd!

Bea Brinkers

Ik ben Bea Brinkers en sinds drie jaar woon ik in Driel, samen met mijn man Thijs en dochters Vera (5) en Tosca (3). Daarvoor hebben we jaren in Nijmegen gewoond, waar ik werkzaam ben als begeleider bij Pluryn. Naast mijn werk ben ik graag bezig met tekenen, tuinieren en muziek maken. Vera heeft het erg naar haar zin op school en in november zal de jongste ook naar school gaan. Ik wil me graag zelf ook meer aan school verbinden en mijn steentje bijdragen aan alle activiteiten die georganiseerd worden. Dit nieuwe schooljaar start ik daarom in de OR

Karin Heitink

Hallo, ik ben Karin Heitink. Ik woon sinds een paar jaar in Driel, samen met mijn vriend Johan en onze twee kinderen Boet (2014) en Fiep (2016). We hebben het hier prima naar onze zin. Ik heb me aangesloten bij de OR omdat het me leuk lijkt om meer betrokken te zijn bij de schoolactiviteiten van mijn kinderen.

Tineke Zondervan

Hallo allemaal!

Ik ben Tineke Zondervan en samen met mijn vriend Niels Wiersma heb ik 2 kinderen: Silke en Jinte. Mijn roots liggen in Friesland, maar na wat omzwervingen woon ik nu sinds 2011 met veel plezier in Driel. Ik werk als zaakscoördinator bij het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Buiten mijn werk hebben diverse dingen mijn interesse, zoals bakken, stoeien met een haakwerkje en ontspan ik mij graag met een boek. Ook probeer ik de sportschool regelmatig te bezoeken, zodat ik in ‘t voorjaar weer getraind met mijn racefiets op pad kan. Daarnaast ga ik graag met mijn gezin erop uit.

Ik vind het leuk om een actieve bijdrage leveren aan de schooltijd van mijn kinderen, daarom ben ik lid geworden van de ouderraad.

Ingrid Hut

Hallo allemaal ik ben Ingrid Hut, moeder van Laurens. Ik woon sinds 2006 in Driel. Ik heb gekozen voor de OR omdat ik het erg leuk vind om betrokken te zijn bij schoolse activiteiten én van organiseren houd. Ik werk bij de RIBW Nijmegen & Rivierenland en houd me bezig met accountmanagement, relatiebeheer en marketing. In mijn vrije tijd sta ik graag op de tennisbaan, doe ik aan (kick)boksen, loop/wandel ik om de conditie op pijl te houden, ga graag ergens een hapje eten, geniet ik op de bank met een lekker glaasje wijn van een goede serie of film op Netflix en heb ik een gezonde gekte voor social media. Ook vind ik fotograferen en reizen erg leuk.